Ineke Elings-Kok

Mijn naam is Ineke Elings-Kok. Als klein meisje wist ik al dat ik schoonheidsspecialiste zou worden. Ook al wist ik eigenlijk niet eens wat dat inhield. Ik ben toen ik 19 jaar was schoonheidsspecialiste geworden en heb in 2 mooie salons annex parfumeriezaken gewerkt. Eerst in Winschoten en later in Arnhem. Vele jaren later werkte ik op een internaat als schoonheidsspecialiste en in het beauty-centre van een luxe hotel op de Veluwe waar ik huidverzorging deed en Shiatsu-massage gaf.

Na de geboorte van mijn oudste zoon ben ik gestopt met werken. Op het moment dat mijn 2 kinderen op een leeftijd waren dat zij zichzelf konden helpen als het nodig mocht zijn, ben ik bij de Heldring Stichting in Zetten gaan werken, een Internaat voor jongens en meisjes. Ik werkte daar als schoonheidsspecialiste op het activiteitencentrum waar  ik de jongeren mocht leren hoe de huid en nagels te verzorgen. Daarnaast mocht ik hen masseren en dat werkte heerlijk ontspannend. Ik merkte hoe belangrijk het was om non-verbaal contact te maken. Ik heb daar met veel plezier gewerkt. In die tijd ontdekte ik dat schoonheid van binnenuit komt en hoe de binnen- en de buitenkant elkaar beïnvloeden.

Vandaar dat ik in die tijd een opleiding ademtherapie heb gedaan. Omdat wij zelf therapeutische ervaringen op moesten doen, ben ik naar Peter Paul Draayer gegaan. Zijn moeder bleek een hele goede shiatsu-therapeute te zijn die heel goed aangeschreven stond en verschillende spirituele boeken had geschreven. Peter Paul gaf ook  Shiatsu en heeft mij net zo lang gepusht totdat ik zelf de opleiding voor Shiatsu in Baarn ben gaan doen bij Dennis Binks. Hij gaf een opleiding in  Namikoshi shiatsu. Namikoshi heeft het in de jaren veertig vanuit China naar Japan gebracht en heeft het verder ontwikkeld tot systematische en concrete behandelplannen. Shiatsu is in Japan erkend door de staat en op scholen wordt elke ochtend en elke middag met de kinderen een zelfbehandeling gedaan om fit te kunnen beginnen en uitgerust naar huis te gaan. Regelmatig komen nieuwe generaties van Namikoshi-familie naar Nederland om hier workshops te geven zodat wij goed bijgeschoold blijven.

Na mijn examen voor Shiatsutherapeut in 1988 ben ik voor mijzelf begonnen naast mijn werk als schoonheidsspecialiste bij het internaat.

In 1992 ben ik naar Apeldoorn verhuisd en ben daar weer een eigen praktijk begonnen. Nu geef ik alleen nog shiatsubehandelingen en ik werk hier in Apeldoorn al die jaren met veel plezier in mijn eigen praktijk aan het Firmament 7 in Osseveld Oost.